• Solarcase SML
  • #13 PS-Project Solarman blz2
  • #13 PS-Project Solarman blz3
  • #13 PS-Project Solarman blz5
  • #13 PS-Project Solarman blz4
  •  

     

PROJECT: Onderzoek naar zonne energie met opslag medium OPDRACHTGEVER: ARM-Architect Rutger Meijer STATUS: Gerealiseerd eind 2012 IN SAMENWERKING MET: Blom3DDesign

Het idee achter PS-Project Solarman onderzoekt de vraag op welke manier je overal kan beschikken over een serieuze hoeveelheid zonne energie. PS-Project Solarman heeft een vaste- en een mobiele component. De vaste component bestaat uit een mastvoet met beweegbare mast, en een stroom aansluiting naar het interieur van de woning. De mobiele component bestaat uit de “Solarcase sml” (inclusief 12 volt 18 ah accu) en het 50watt zonnepaneel met zon sensitieve paalbevestiging. Zo wordt PS-Project Solarman functioneel in twee scenario’s; “@home” & “on the road”.

On the road wordt het 50 watt zonnepaneel middels de zon sensitieve paalbevestiging op een standaard gemonteerd. De “Solarcase sml”  bevindt zich op een droge plek in de tent, in de auto of in de fietskar en is verbonden met het 50 watt zonnepaneel. Je hebt zo overal en altijd de beschikking over een reeks lichte 12 volt apparaten.

 

@Home is het 50 watt zonnepaneel middels de zon sensitieve paalbevestiging op de beweegbare mast gemonteerd. In de woning bevindt zich de “Solarcase sml” die verschillende 12 volt apparaten van stroom kan voorzien.

De “Solarcase sml” dankt zijn naam aan het feit dat hij modulair uitbreidbaar is. Vandaar de toevoeging “sml” (wat staat voor Small, Medium, Large) aan de naam. Het is namenlijk mogelijk om externe accu’s onafhankelijk welke maat (lees sml) of soort op de “Solarcase sml” aan te sluiten. De externe accu’s zijn dan ook als stroombron te gebruiken. Op deze manier is het ook mogelijk om een lege auto of boot accu op te laden.

De modulaire uitbreidingsmogelijkheden van de “Solarcase sml” versterken de flexibele inzetbaarheid van het ontwerp van PS-Project Solarman.