• #02 Nieuw gezicht blz1
  • #02 Nieuw gezicht blz2

PROJECT: Ontwerp nieuwe ingang LOCATIE: Zernike complex, Groningen OPDRACHTGEVER: Hanzehogeschool Groningen fac. Bouwkunde Architectuur  STATUS: Succesvol afgerond juli 2006. IN SAMEWERKING MET: ing. Folkert van Leeuwen, ir. Geerhard Alders, bc. Sonja van der Wal

“Ontwerp een nieuwe smoel” voor de Academie voor Architectuur, Bouwkunde & Cieviele Techniek, onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen. Dit was de opdracht voor mij en een aantal medestudenten. De ingang van de afdeling moest een herkenbaar gezicht krijgen. We hebben gekozen voor het maken van een expositieruimte aan de muur, die de mooiste maquettes van dat moment toont. De “Bouwkunde uitstraling” en het eigen gezicht, worden verkregen door het plaatsen van vertikale bouwnetten waar grote of kleine platforms aan opgehangen kunnen worden. Zo ontstaat een steeds veranderend uiterlijk van de ingang.

De naam van de afdeling completeert het beeld met haar letters van cortenstaal. Doordat deze letters iets van de muur af zijn geplaatst, ontstaat diepte in de gevel. De flexwerkplekken bevinden zich vlak achter de ingang. Hier is de student welkom om aan opdrachten te werken, alleen of in teamverband. Ook is er ruimte opgenomen voor het plaatsen van maquettes en ander materiaal boven de bureaus, zodat er een sfeer van (architectuur) studio ontstaat waar gewerkt wordt. Samen met anderen kreeg ik de kans om een concept te verzinnen en dit vervolgens technisch uit te werken. Dit heb ik als zeer leerzaam ervaren.