De verbouw van het Ecologisch woonhuis vordert gestaag en de eerste resultaten zijn al te zien. In november 2016 begon aannemer Jarek aan de sloop van het dak en ze hebben de hele winter stug doorgewerkt. Met als resultaat dat er drie dakkapellen op het dak zitten en het dak deels vervangen is. Asbest is verwijderd en daarvoor in de plaats is een dak met Biobased (op de natuur gebaseerde) materialen gekomen.

Vlas is een natuurproduct wat heel goed isoleerd en vocht reduceert waardoor het nooit gaat schimmelen. Vocht dringt niet in de celwand waardoor de isolatiewaarde behouden blijft. Dit materiaal word ook toegepast bij het na-isoleren van de buitenwanden.

Het gebruik van een goede isolatie, lage temperatuur verwarming, een warmte terugwin installatie op de ventilatie unit en de douche afvoer, het gebruik van een hout gestookte cv en zonnepanelen maken deze woning tot een school voorbeeld van duurzaam bouwen.

De structuur van het achterste zijde van het dak is zichtbaar.

 

De grote dakkapel geeft ruimte en laat licht binnen in de slaapkamer.

 

De studeerkamer fungeert nu nog als slaapkamer. De ruimte is prachtig qua licht en beleving.

Klik hier voor meer informatie over dit project