• oost-perspectief-4-aduard038

PROJECT: Verbouw woonhuis LOCATIE: Aduard  IN SAMENWERKING MET:O-80 Adviesbureau bouw Opdrachtgever: Familie Hilgersom-Weijermars STATUS: Vergunning verleend, Werk in uitvoering (start bouw: 09-10-2016) OPLEVERING: nader te bepalen.

De familie Hilgersom Weijermars heeft twee kinderen. Ze spraken de ambitie uit om hun karakteristieke woonhuis uit het begin van de 20 ste eeuw een flinke isolatie upgrade te geven met daarbij een herziening van de indeling. Het pand was als middenstandswoning gebouwd, en heeft al vele verbouwingen achter de rug. Op het moment van mijn aankomst bevatte het pand vele kleine kamertjes en was het ingedeeld als dubbel woonhuis.

De opdracht: maak weer 1 geheel van dit woonhuis en creëer opnieuw ruimte in deze grote woning met al zijn kleine ruimtes. Na een aantal keukentafelgesprekken te hebben gevoerd, waarin ik steeds de ideeën van de vorige keer vastlegde in schetsen, zijn we tot het uiteindelijke ontwerp gekomen waarin de ruimtelijkheid en de verbinding tussen de verschillende onderdelen van het gebouw zijn hersteld zodat het een echt familiehuis kan zijn!

Ecologie: De wanden worden na geïsoleerd met Isovlas, de houten vloer wordt vervangen door een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming, het dak wordt in zijn geheel vervangen, er komen zonne-panelen op het dak, Er wordt balansventilatie toegepast met een WTW installatie, de afvoer van de douche krijgt ook een WTW unit. Het woonhuis wordt een bijna nul-op-de-meter huis.