• OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_01
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_09
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_10
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_11
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_12
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_13
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_14
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_15
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_16
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_17
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_18
  • OV Westerwold 12, Veendam gew.1_Page_19

PROJECT: Aanbouw woning  LOCATIE: Westerwold 12, Veendam  IN SAMENWERKING MET: Aannemersbedrijf Drenth BV Opdrachtgever: fam. vd Velde STATUS: Ontwerp en Bouwaanvraag OPLEVERING: niet gerealiseerd.

Een ouder wordend echtpaar wilde hun jaren 70 woning in Veendam graag levensloopbestendig maken door het douchen en slapen naar de begane grond te verplaatsen. Om dit te kunnen realiseren, is een uitbouw ontworpen met een bijpassende architectuur. De plattegrond wordt geordend middels een diagonaal over de langskant van de aanbouw. Deze diagonaal schept ruimte voor een royale hal aan de straatzijde en een ruime slaapkamer aan de tuinzijde. De ruimte die overblijft wordt ingevuld met een badkamer en een ruime inloopkast.

Het gevelbeeld wordt bepaald door de sobere  jaren 70 architectuur met z’n horizontale geleding. De aanbouw gaat met haar horizontaal georiënteerde glaspartij en haar ogenschijnlijk zwevende platte dak met overstek een dialoog aan met de architectonische context. De glaspartij is op z’n manier vormgegeven dat het openheid geeft daar waar het kan, en het bied beschutting daar waar nodig. Zo is de nieuwe ingang van de woning voorzien van een grote glazen pui aan de straatzijde. De slaapkamer is geheel op de tuin georiënteerd met een verdieping hoge glazen pui. De twee puien (straat en tuinzijde) worden verbonden door een horizontale strook glas. De toegepaste waal formaat bakstenen zijn hetzelfde als de bestaande bebouwing om het geheel te verankeren in haar omgeving.